Tai Chi workshop rugklachten voor mensen met rug-, nek en gewrichtsklachten 2017-11-16T12:09:31+00:00

workshop rugklachten

 

Waarom een Tai Chi workshop rugklachten? Veel mensen hebben problemen met – algemeen genoemd – ‘het bewegingsapparaat’. Nekklachten, rugklachten, moeilijk lopen of opstaan uit een stoel en daarmee gepaard misschien vaak hoofdpijn. Tai Chi verbetert de bloeddoorstroming in jouw lichaam en kan door de zachte bewegingen en masserende werking pijnklachten in de spieren en gewrichten verminderen.

Jarenlang de verkeerde houding, spanning in de schouders, zwaar lichamelijk werk, of vaak dezelfde houding in de werkzaamheden, veel zittend werk en veel achter de computer?  Rugklachten ontstaan vaak doordat deze genoemde problemen jarenlang voortduren en dan ineens: door de rug, schouder overbelast, tennisarm, rsi in de pols enzovoort.

Niet in één dag op te lossen

Het probleem dat in de loop van vele jaren is ontstaan, is helaas niet in één dag op te lossen. Je kunt naar de fysiotherapeut gaan en daar wordt je van de symptomen van de klachten afgeholpen. De problemen blijven echter sluimeren omdat jouw lichaam nog steeds die overbelasting heeft en jouw houding, werksituatie etc. niet aanpast. Kortom: waarschijnlijk komt het probleem over een week, een maand, of een jaar weer terug. Daarom moet je actief werken aan je eigen gezondheid. En eigenlijk moet je daar permanent mee bezig zijn en blijven.

Tai Chi workshop rugklachten

Bij Health Secrets helpen we je hierbij. Hoe? Door je in deze Tai Chi workshop rugklachten een deel van de kennis te geven om er uiteindelijk thuis mee aan de slag te kunnen en zelf te gaan werken aan jouw klachten. Veel oefeningen kunt je zelfs staand doen terwijl je op de bus wacht, of zittend achter het buro.

  • Je leert het lichaam ontspannen
  • Je krijgt diverse basisoefeningen om de rug, nek en andere gewrichten soepeler en losser te maken
  • speciale oefeningen gericht op het versterken van de rug
Registratie Workshop 3-2-2018

 


INTERESSE?

Neem dan contact  met ons op.


Bronnen:

https://www.volksgezondheidenzorg.info/onderwerp/nek-en-rugklachten

Lees ook:

Blog over Tai Chi

 

Referenties Save

by Peter Geraerts on Blank Business Name
Goed Gevoel & Fit

Tsafi Nelken is een sympathieke man en leraar die heel relaxed overkomt. De lessen Tai Chi & Qigong worden in een ontspannen sfeer gegeven. De primaire doelen van de oefeningen zijn het vrijmaken van de energiebanen en de meditatieve aspecten. Interessant is ook dat Tsafi de martiale oorsprong van de oefeningen demonstreert. Wat voor mij ook belangrijk is dat de sfeer in de groep zo goed is. Dat is voor een groot deel te danken op de manier waarop Tsafi les geeft: met respect voor eenieder en hij stimuleert vooral wat goed gaat. Tai Chi & Qigong leren is niet gemakkelijk, maar na elke les ga ik fit en met een goed gevoel naar huis.

by Leon Deckers on Blank Business Name
Ongedwongen, ontspannend en leerzaam

Voor mij is Tsafi `n prima leraar die op `n prettige, ongedwongen manier alle facetten van Tai Chi / Qigong belicht.Het betreft de beweging zelf maar tevens de uitleg van het fysieke ,het energetische, het martial art gedeelte en ook het meditatieve stuk.Hij weet ook vaak nieuwe dingen naar voren te brengen wat het , interessant maakt.Ik heb nu zo`n 2 jaar les bij Tsafi en waardeer het dat hij steeds zo enthousiast is over en ook tijdens de lessen, wat mijzelf ook motiveert om thuis te oefenen en de dingen in m`n leven in te passen, prima keuze !

by Tiny Teeuwen on Blank Business Name

Ik volg nu 11/2 jaar les bij Tsafi, nadat ik eerst elders les heb gehad een paar jaren. Ik ervaar Tsafi als een heel inspirerende en enthousiaste en symphatieke leraar. Zijn lesstijl is heel prettig:positief en ondersteunend. Niet alleen zeggen wat je niet goed doet, maar eerst wat er wel al goed gaat. Dit vertaalt zich terug naar de sfeer van de groep. Er zijn wel eens wisselingen, maar de sfeer onderling blijft altijd heel plezierig ontspannen en gemotiveerd.De insteek van Tsafi is als eerste het profijt, dat je van de oefeningen voor je gezondheid hebt. Zorgen dat alles in je lichaam goed stroomt.Leren hoe je blokkades kunt opheffen, waardoor alle verkeerde stoffen in je lichaam kunnen worden afgevoerd. Daartoe krijgen we een breed scala van oefeningen en stijlen: chi qong, tao yin, oefeningen gericht op de 5 elementen(aarde, water, vuur enz) afhankelijk van het seizoen, meditatieve oefeningen. De tai chi oefeningen van de vorm worden in verschillende stijlen aangeleerd om de basis goed te pakken te krijgen:Als chi qong oefening en zoals je de vorm loopt. Tevens wordt van elke oefening ook het martiale(toepassing bij een gevecht) aspect gedemonstreerd, zodat je weet waar het voor bedoeld is. Dit helpt je weer bij het beter uitvoeren van de vorm, omdat je daardoor een duidelijker beeld erbij heb. Daarnaast vaker ook met pushing hands, waardoor je de essentie van de oefening en het bewegen vanuit je onderste dantien(buik) goed kunt oefenen. Daarnaast is er aandacht voor de ademhaling bij de oefeningen.Het blijft een uitdaging om taichi goed te beoefenen en het vooral ook in volledige ontspanning te kunnen doen. Je raakt niet uitgeleerd. Ik merk, dat het me lichamelijk goed doet. Ik ben spanning kwijtgeraakt uit het lichaam. Mijn houding is verbeterd (je leert goed recht staan), ik beweeg bewuster en meer vanuit de buik. Bij blessures krijg ik deze door oefeningen weer veel sneller weg. En hoe moe (lichamelijk ofgeestelijk) ik ook naar een les toe ga, ik kom altijd fitter thuis.

by peter ramaekers on Blank Business Name
Tai Chi/Chi Gong lessen

Ik neem met veel plezier deel aan de Tai Chi lessen van Tsafi Nelken. De laatste manden ligt de nadruk op de gezondheidsaspecten door het toepassen van Qi Gong oefeningen. Ik merk onmiddellijk dat de Qi daardoor gaat stromen in mijn lichaam.Tsafi is een uitstekende leraar die heel professioneel lesgeeft, en ook aandacht besteed aan de achtergronden van de oefeningen. Een aanrader voor iedereen die geïnteresseerd is in bewegingsmeditatie en gezondheidseffecten.

Page 1 of 3:
«
 
 
1
2
3
 
»