Tai Chi workshop rugklachten voor mensen met rug-, nek en gewrichtsklachten2018-09-06T12:03:06+00:00

De eerste workshop waar jouw rug blij van wordt!

Jarenlang een verkeerde lichaamshouding, spanning in de schouders, zwaar lichamelijk werk, of vaak dezelfde houding tijdens werkzaamheden, veel zittend werk of lang achter de computer?  Rugklachten ontstaan vaak doordat bovengenoemde situaties vaak jarenlang voortduren en dan plotseling gebeurt het: AUW! Pijn in de rug, een overbelaste schouder, een tennisarm, RSI in de pols, of iets dergelijks…

Niet in één dag op te lossen

Een probleem dat in de loop van vele jaren is ontstaan, is helaas niet in één dag op te lossen. Je kunt naar de huisarts gaan voor medicijnen en daarmee de symptomen onderdrukken, of naar de fysiotherapeut gaan voor een behandeling. De problemen blijven echter sluimeren omdat jouw lichaam nog steeds die overbelasting heeft en jouw lichaamshouding, werksituatie etc. niet aanpast wordt. Kortom: waarschijnlijk komt het probleem over een week, een maand, of een jaar weer terug.

Het is tijd om zelf het heft in handen te nemen en actief te gaan werken aan je eigen gezondheid!

Ik heb rugklachten

Bij Health Secrets kunnen we jou hiermee helpen. Hoe? Door jou in deze workshop oefeningen te laten zien waarmee je thuis aan de slag kan en zo zelf aan jouw klachten kan werken. Vele van de oefeningen kun je overal doen; bijvoorbeeld staand terwijl je op de bus wacht, of zittend achter jouw bureau.

Wat kan ik van deze workshop verwachten?

  • Je leert je lichaam te ontspannen
  • Je krijgt diverse basisoefeningen om de rug, nek en andere gewrichten soepeler te maken
  • Je krijgt oefeningen gericht op het verbeteren van de houding en het versterken van de rug

Reserveer nu jouw plaats voor de workshop van 21 October 2018

Referenties

by Teun Smulders on
Workshop rugklachten

De workshop Rugkracht is een aanrader voor iedereen die zijn of haar eigen gezondheid serieus neemt.
De naam van de cursus suggereert dat deze specifiek rugklachten ten goede komt, maar het effect reikt veel verder.
De verfijnde Tai Chi basisoefeningen zijn een 'meditatie in beweging', verhogen het bewustzijn met betrekking tot je eigen lichaam en dragen bij aan een betere doorstroming van de energie daarbinnen. Dat doet goed. De BackMitra oefeningen zijn daarop een waardevolle aanvulling voor iedereen, en in het bijzonder voor hen die met rugklachten kampen. De cursus wordt gegeven door twee kundige, door de wol geverfde instructeurs die niet alleen weten waarover ze het hebben, maar bovendien mildheid, rust en positiviteit uitstralen. Dit alles in een rustige en sfeervolle ambiance, midden in de natuur, samen met mensen die het ook belangrijk vonden om verder aan zichzelf te werken ! Als deelnemer voelde ik me bevoorrecht!

by Emmy Claessens on
Tai Chi

Tsafi is een prima kerel die zijn lessen heel serieus neemt.Hij kan de oefeningen prima overbrengen. Is heel fijn om op een rustige manier alles door te laten stromen door heel je lichaam. Als je de oefeningen regelmatig doet , dan ga je het zeer zeker merken dat het goed is voor je lichaam. Is geschikt voor jong en oud en zeker een aanrader dus om bij Tsafi op les te gaan!!

by Lies Bossenbroek on
Workshop rugklachten

Afgelopen zaterdag heb ik bij Tsafi de Workshop "rugklachten" gevolgd en ik kan alleen maar zeggen: een absolute AANRADER!! "Een cadeautje aan mezelf"! Het was een geweldige ervaring om 3 uur met Tai Chi/Qigong aan de slag te gaan. De rust die Tsafi uitstraalt, de fijne uitleg en de ontspannen sfeer die hij, net als in de lessen, weet te creëren, maakten er een heel bijzonder middag van! Op een ontspannen manier waren we heel intensief bezig, waarbij vooral mijn geest tot rust kwam. De oefeningen werden steeds goed uitgelegd en begeleid door Tsafi, die altijd voor ieder individu net even die tip of correctie heeft, waardoor je de oefening optimaler kan doen en oefenen. Tijd en "buitenwereld" vervaagden en toen de afrondende oefening werd ingezet had ik het gevoel dat we nog lang niet aan het eind van de middag konden zijn. Een heel bijzondere ervaring! De fijne sfeer kreeg een extra bijzonder tintje door de pauze, waarin Judith ons op kamillethee en op heerlijke, zelfgemaakte, cupcakes trakteerde! De evaluatie was prettig en zinvol en gaf ons de gelegenheid langzaam af te schakelen! Met een mapje vol foto's van de oefeningen, een zakje kamille thee om thuis van na te genieten en een hoofd en lijf vol ervaringen ging ik naar thuis. Een versnelling lager dan waarmee ik gekomen was! En dat rustige, ontspannen gevoel hield ook de volgende dag nog aan! Ik hoop dat er nog vele workshops zullen volgen!

by Peter Geraerts on
Goed Gevoel & Fit

Tsafi Nelken is een sympathieke man en leraar die heel relaxed overkomt. De lessen Tai Chi & Qigong worden in een ontspannen sfeer gegeven. De primaire doelen van de oefeningen zijn het vrijmaken van de energiebanen en de meditatieve aspecten. Interessant is ook dat Tsafi de martiale oorsprong van de oefeningen demonstreert. Wat voor mij ook belangrijk is dat de sfeer in de groep zo goed is. Dat is voor een groot deel te danken op de manier waarop Tsafi les geeft: met respect voor eenieder en hij stimuleert vooral wat goed gaat. Tai Chi & Qigong leren is niet gemakkelijk, maar na elke les ga ik fit en met een goed gevoel naar huis.

Page 1 of 4:
«
 
 
1
2
3
4
 
»