Tai Chi workshop rugklachten voor mensen met rug-, nek en gewrichtsklachten 2017-12-15T17:07:16+00:00

workshop rugklachten

 

Jarenlang een verkeerde lichaamshouding, spanning in de schouders, zwaar lichamelijk werk, of vaak dezelfde houding tijdens werkzaamheden, veel zittend werk of lang achter de computer?  Rugklachten ontstaan vaak doordat bovengenoemde situaties vaak jarenlang voortduren en dan plotseling gebeurt het: AUW! Pijn in de rug, een overbelaste schouder, een tennisarm, RSI in de pols, of iets dergelijks…

Niet in één dag op te lossen

Een probleem dat in de loop van vele jaren is ontstaan, is helaas niet in één dag op te lossen. Je kunt naar de huisarts gaan voor medicijnen en daarmee de symptomen onderdrukken, of naar de fysiotherapeut gaan voor een behandeling. De problemen blijven echter sluimeren omdat jouw lichaam nog steeds die overbelasting heeft en jouw lichaamshouding, werksituatie etc. niet aanpast wordt. Kortom: waarschijnlijk komt het probleem over een week, een maand, of een jaar weer terug.

Het is tijd om zelf het heft in handen te nemen en actief te gaan werken aan je eigen gezondheid!

Ik heb rugklachten

Bij Health Secrets kunnen we jou hiermee helpen. Hoe? Door jou in deze workshop oefeningen te laten zien waarmee je thuis aan de slag kan en zo zelf aan jouw klachten kan werken. Vele van de oefeningen kun je overal doen; bijvoorbeeld staand terwijl je op de bus wacht, of zittend achter jouw bureau.

Wat kan ik van deze workshop verwachten?

  • Je leert je lichaam te ontspannen
  • Je krijgt diverse basisoefeningen om de rug, nek en andere gewrichten soepeler te maken
  • Je krijgt oefeningen gericht op het verbeteren van de houding en het versterken van de rug
Reserveer nu jouw plaats voor de workshop van 3 februari 2018

INTERESSE?

Neem dan contact  met ons op.


Bronnen:

https://www.volksgezondheidenzorg.info/onderwerp/nek-en-rugklachten

Lees ook:

Blog over Tai Chi

Referenties Save

by Lies Bossenbroek on Blank Business Name
Workshop rugklachten

Afgelopen zaterdag heb ik bij Tsafi de Workshop "rugklachten" gevolgd en ik kan alleen maar zeggen: een absolute AANRADER!! "Een cadeautje aan mezelf"! Het was een geweldige ervaring om 3 uur met Tai Chi/Qigong aan de slag te gaan. De rust die Tsafi uitstraalt, de fijne uitleg en de ontspannen sfeer die hij, net als in de lessen, weet te creëren, maakten er een heel bijzonder middag van! Op een ontspannen manier waren we heel intensief bezig, waarbij vooral mijn geest tot rust kwam. De oefeningen werden steeds goed uitgelegd en begeleid door Tsafi, die altijd voor ieder individu net even die tip of correctie heeft, waardoor je de oefening optimaler kan doen en oefenen. Tijd en "buitenwereld" vervaagden en toen de afrondende oefening werd ingezet had ik het gevoel dat we nog lang niet aan het eind van de middag konden zijn. Een heel bijzondere ervaring! De fijne sfeer kreeg een extra bijzonder tintje door de pauze, waarin Judith ons op kamillethee en op heerlijke, zelfgemaakte, cupcakes trakteerde! De evaluatie was prettig en zinvol en gaf ons de gelegenheid langzaam af te schakelen! Met een mapje vol foto's van de oefeningen, een zakje kamille thee om thuis van na te genieten en een hoofd en lijf vol ervaringen ging ik naar thuis. Een versnelling lager dan waarmee ik gekomen was! En dat rustige, ontspannen gevoel hield ook de volgende dag nog aan! Ik hoop dat er nog vele workshops zullen volgen!

by Peter Geraerts on Blank Business Name
Goed Gevoel & Fit

Tsafi Nelken is een sympathieke man en leraar die heel relaxed overkomt. De lessen Tai Chi & Qigong worden in een ontspannen sfeer gegeven. De primaire doelen van de oefeningen zijn het vrijmaken van de energiebanen en de meditatieve aspecten. Interessant is ook dat Tsafi de martiale oorsprong van de oefeningen demonstreert. Wat voor mij ook belangrijk is dat de sfeer in de groep zo goed is. Dat is voor een groot deel te danken op de manier waarop Tsafi les geeft: met respect voor eenieder en hij stimuleert vooral wat goed gaat. Tai Chi & Qigong leren is niet gemakkelijk, maar na elke les ga ik fit en met een goed gevoel naar huis.

by Leon Deckers on Blank Business Name
Ongedwongen, ontspannend en leerzaam

Voor mij is Tsafi `n prima leraar die op `n prettige, ongedwongen manier alle facetten van Tai Chi / Qigong belicht.Het betreft de beweging zelf maar tevens de uitleg van het fysieke ,het energetische, het martial art gedeelte en ook het meditatieve stuk.Hij weet ook vaak nieuwe dingen naar voren te brengen wat het , interessant maakt.Ik heb nu zo`n 2 jaar les bij Tsafi en waardeer het dat hij steeds zo enthousiast is over en ook tijdens de lessen, wat mijzelf ook motiveert om thuis te oefenen en de dingen in m`n leven in te passen, prima keuze !

by Tiny Teeuwen on Blank Business Name

Ik volg nu 11/2 jaar les bij Tsafi, nadat ik eerst elders les heb gehad een paar jaren. Ik ervaar Tsafi als een heel inspirerende en enthousiaste en symphatieke leraar. Zijn lesstijl is heel prettig:positief en ondersteunend. Niet alleen zeggen wat je niet goed doet, maar eerst wat er wel al goed gaat. Dit vertaalt zich terug naar de sfeer van de groep. Er zijn wel eens wisselingen, maar de sfeer onderling blijft altijd heel plezierig ontspannen en gemotiveerd.De insteek van Tsafi is als eerste het profijt, dat je van de oefeningen voor je gezondheid hebt. Zorgen dat alles in je lichaam goed stroomt.Leren hoe je blokkades kunt opheffen, waardoor alle verkeerde stoffen in je lichaam kunnen worden afgevoerd. Daartoe krijgen we een breed scala van oefeningen en stijlen: chi qong, tao yin, oefeningen gericht op de 5 elementen(aarde, water, vuur enz) afhankelijk van het seizoen, meditatieve oefeningen. De tai chi oefeningen van de vorm worden in verschillende stijlen aangeleerd om de basis goed te pakken te krijgen:Als chi qong oefening en zoals je de vorm loopt. Tevens wordt van elke oefening ook het martiale(toepassing bij een gevecht) aspect gedemonstreerd, zodat je weet waar het voor bedoeld is. Dit helpt je weer bij het beter uitvoeren van de vorm, omdat je daardoor een duidelijker beeld erbij heb. Daarnaast vaker ook met pushing hands, waardoor je de essentie van de oefening en het bewegen vanuit je onderste dantien(buik) goed kunt oefenen. Daarnaast is er aandacht voor de ademhaling bij de oefeningen.Het blijft een uitdaging om taichi goed te beoefenen en het vooral ook in volledige ontspanning te kunnen doen. Je raakt niet uitgeleerd. Ik merk, dat het me lichamelijk goed doet. Ik ben spanning kwijtgeraakt uit het lichaam. Mijn houding is verbeterd (je leert goed recht staan), ik beweeg bewuster en meer vanuit de buik. Bij blessures krijg ik deze door oefeningen weer veel sneller weg. En hoe moe (lichamelijk ofgeestelijk) ik ook naar een les toe ga, ik kom altijd fitter thuis.

Page 1 of 3:
«
 
 
1
2
3
 
»