Over ons 2017-11-18T12:13:44+00:00

Over ons

Tsafi Nelken

Tsafi Nelken was raised in Israel and he started his sporting career as an athlete doing hurdles. He finished in third place at the Jewish Olympics in 1985.

He started as an amateur by learning the form of Tai chi & Qigong from the Chinese master Cheng Man-Ch’ing. Tsafi went to Thailand in 1993 to deepen his knowledge of this form. Here he was lucky to be taught by the first American student of Cheng Man Ch’ing.

In 1997 with the above experience in Tai-chi chuan & Qigong, Tsafi was allowed to teach this form to the many followers of Osho in an ashram in India. As payment Tsafi was allowed to study many different body-related studies like foot reflexology and Crania Sacral massages. For the past 15 years, Tsafi has been learning from his Tai Chi & Qigong master Jo Weyden in the Netherlands. Tsafi owns his own Tai Chi and Qigong school called Health-Secrets.

 

Judith Spijkerman

Judith heeft een grote liefde voor de natuur waarin mensen, dieren, kunst en cultuur een welkome aanvulling zijn. Op haar 21ste heeft ze dan ook van deze hobby haar werk proberen te maken door vanuit een lokale manege, toeristen van Centerparks in een huifkar van het Limburgse natuurschoon te laten genieten. De baan van haar leven maar erg seizoensgebonden! Hierom is Judith na haar koks opleiding haar loopbaan in de horeca begonnen. Zij heeft in diverse restaurants mogen werken. De laatste functie in loondienst was als chef-kok in een Grand Cafe op het Waterloo plein in Amsterdam in 1992.

Het Waterloo plein met al die markt kraampjes had op Judith een enorme aantrekkingskracht. Een droombeeld waarin zij als wereldzigeuner al reizend haar marktwaar uitstalt om hiermee haar dagelijkse kost te verdienen. Zij begon in 1994 een eenmanszaak onder de naam Taico met kledij uit Tailand en zelf gemaakte sieraden voor de straat verkoop. Vanaf 1996 is hieruit in samenwerking met Tsafi de groothandel in sieraden Ivy-Art ontstaan.

Tijdens haar werkzaamheden in de groothandel is haar passie voor koken nooit op de achtergrond verdwenen en verder ontwikkeld. Naast 17 jaar groothandel is er een tijd voor vernieuwing aangebroken. Het digitale tijdperk heeft vele arbeidsintensieve bezigheden tot een minimum beperkt. Lichaamsgericht en met voeding bezig zijn in en/of met de natuur waarin mensen, dieren, kunst en cultuur centaal staan. Health-Secrets!

 

Health Secrets; Judith Spijkerman